Elk jaar organiseert De Vliegende Spaak een mountain bike tocht door de Falluintjesstreek met start en aankomst aan de kantine van het voetbalveld in Baardegem.

Startlocatie :

  • Voetbalveld Baardegem
  • Rampelberg 105, 9310 Aalst
  • Route

Deze toertocht bestaat uit 3 afstanden nl. 25, 40 en 55 km en kan steeds rekenen op ong. 800 à 900 deelnemers. 2014 was een topeditie met 1200 deelnemers!
Er is een ruime parking voorzien met douches en afspuitstand. Nadien kan men in de ruime kantine genieten van een drankje bij een gezellige babbel.

Nabeschouwing MTB Falluintjestocht 2023
Na een week van regenachtig weer, waarin de paden doordrenkt waren en de grond verzadigd, openden de hemelsluizen zich opnieuw tijdens de nacht vóór onze MTB tocht. Ondanks de uitdagingen die deze natte omstandigheden met zich meebrachten, besloten vele moedige mountainbikers zich niet te laten tegenhouden. Wat volgde was een avontuurlijke rit door de velden; een uitdaging voor zowel de biker als hun materiaal.
Ondanks de moeilijke omstandigheden van de afgelopen dagen, waren de paden tocht goed berijdbaar. De modderige uitdagingen die dit met zich meebracht, leken vergeten te zijn toen de zon zich liet zien.
Onze oprechte dank gaat uit naar alle deelnemers die ondanks het modderige parcours, genoten van het zonnige weer en de uitdagende tocht. Jullie enthousiasme maakten deze tocht weer tot een succes. We kijken al uit naar de volgende editie van onze Falluintjestocht.

Foto’s van editie 2023 :

MTB Falluintjestocht 2021