Ritten
Het seizoen start op de eerste zondag van maart en stopt eind oktober, met als afsluiter onze eigen MTB tocht. Wij komen elke zondagmorgen samen aan het clublokaal vanwaar onze ritten vertrekken op het aangeduide uur in het rittenschema. Tijdens de rit wordt er in principe niet gestopt. Achteraf kan men zijn vochtgehalte terug op peil brengen tijdens een gezellige babbel tussen pot en pint in ons clublokaal.
De afstand van de ritten wordt stelselmatig opgebouwd (van 65 tot 140 km) naar gelang het seizoen vordert, al is 85 km zowat het gemiddelde.
Tijdens de wintermaanden wordt een aangepast programma voorzien. Er wordt wekelijks gereden, ook met “Ons Huis” als startplaats.
Voel je je geroepen om lid te worden van onze wielerclub aarzel niet en kom gerust eens proefrijden.


Groepen
Bij onze club draait alles om passie voor fietsen, gezelligheid en avontuur. We begrijpen dat fietsers verschillende snelheden en ervaringsniveaus hebben, en daarom hebben we verschillende groepen in onze club. Of je nu een beginner bent, een enthousiaste amateur die zijn prestaties wil verbeteren, of een ervaren wielrenner die op zoek is naar uitdagingen, er is een plek voor jou in onze club.

Groep A

Gemiddelde snelheid: ±32 km/h op een heuvelachtig parcours en ±34 à 35 km/h tijdens vlakke ritten.
Deze groep is bedoeld voor ervaren wielrenners die graag aan hoge snelheid rijden en lange afstanden afleggen. Ze genieten van uitdagende routes en streven naar het verbeteren van hun prestaties. De ritten van Groep A zijn intens en vragen een goede conditie en ervaring op de fiets.

Groep B

Gemiddelde snelheid: ± 29 – 30 km/h op een heuvelachtig parcours en ± 30-32 km/h tijdens vlakke ritten.
Groep B is perfect voor wielrenners die genieten van een stevige rit zonder te veel druk. Deze groep rijdt aan een gematigd tempo en zorgt voor een goede balans tussen uitdaging en ontspanning. Het is de goede keuze voor fietsers die hun niveau willen verbeteren en nieuwe vriendschappen willen sluiten.

Groep C

Gemiddelde snelheid: ± 26 km/h op een heuvelachtig parcours en ± 28 km/h op een vlak traject
Voor degenen die graag op een rustiger tempo genieten van het landschap en sociaal contact, is Groep C de ideale keuze. Deze groep is perfect voor beginners en recreatieve fietsers. De ritten zijn ontspannen, aan een rustig tempo.

Activiteiten
Er worden jaarlijks randactiviteiten georganiseerd zoals :

  • Onze jaarlijkse MTB tocht op het einde van het seizoen
  • De jaarlijkse nieuwjaarreceptie.
  • De afsluitende rit met aansluitend een receptie met een hapje en een drankje.
  • Bij voldoende interesse; een fietsvakantie naar Frankrijk, Italië, … waar we ons klimvermogen kunnen aanscherpen.

Clubkledij
De wieleruitrusting van topkwaliteit wordt om de drie jaar vervangen en kan aangekocht worden aan democratische prijzen.

Wieleroutfit De Vliegende Spaak

Clublokaal

Ons clublokaal “Ons Huis” is gelegen in het Oost-Vlaamse Baardegem vlakbij de grens met Vlaams-Brabant.
Adres :
Café “Ons Huis”
Rampelberg 118
9310 Baardegem
Website : www.facebook.com/zaalonshuis/
Locatie : https://maps.app.goo.gl/c35NmvMyLti2f8vN7